Protectia la supratensiune electrica Automatizari

Protectia la supratensiune

Automatizari instalatii electrice

Electrician autorizat instalatii electrice si automatizari electrice.

Sunati astazi pentru oferta: 0729.790.640

Protectia instalatiilor electrice, la supratensiune

Verificati instalatia electrica si protejati-va viata si bunurile materiale.

Supratensiunea este,tensiunea electrică mai mare decât valoarea maximă a tensiunii de serviciu, care constituie un pericol pentru circuitele electrice, provocând deranjamente și avarii.

Tipuri de supratensiuni electrice

Verificati instalatia electrica si protejati-va viata si bunurile materiale.

 • Supratensiune de comutaţie-supratensiunea fază-pămînt sau între faze care apare într-un
  punct dat al reţelei datorită unei operaţii de comutare, a unui defect sau altor cauze şi a cărei
  formă poate fi asimilată în ceea ce priveşte coordonarea izolaţiei cu cea a impulsurilor
  normalizate, utilizate pentru încercarea la impuls de tensiune de trăsnet. Supratensiunile de acest tip sînt, de obicei, de o singură polaritate şi de durată foarte scurtă;
 • Supratensiune temporară-supratensiune sub forma unor oscilaţii neamortizate sau slab
  amortizate între fază şi pămînt sau între faze, care apare într-un punct dat al unei reţele, pentru o durată relativ mare;
 • Supratensiune de trăsnet-tensiunea fază-pămînt sau între faze care apare într-un punct dat
  al reţelei datorită unei descărcări atmosferice sau unei alte cauze şi a cărei formă poate fi
  asimilată în ceea ce priveşte coordonarea izolaţiei, cu cea a impulsurilor normalizate utilizate.
  pentru încercarea la impuls de tensiune de trăsnet. Supratensiunile de acest tip sînt, de obicei, de o singură polaritate şi de durată foarte scurtă.
 • Supratensiunile temporare sînt provocate, de obicei, de comutaţii sau de apariţia unor
  defecte (de exemplu defecte monofazate) şi/sau de fenomene nelineare (ferorezonanţă,
  armonici). Supratensiunile temporare se caracterizează prin amplitudinea, frecvenţa, durata totală sau coeficientul de amortizare.

Cum realizam protectia la supratensiune?

Pentru a se preîntâmpina producerea avariilor, instalatiile electricesunt prevazute cu aparate de protectie , care în momentul producerii unuideranjament sesizeaza acest lucru si actioneaza astfel încât avaria sa nuaiba loc.

Cele mai frecvente regimuri anormale de functionare a instalatiilorelectrice apar când intensitatile curentilor depasesc valorile nominale (regimde supracurentii) si când tensiunile aplicate depasesc tensiunile nominale(regim de supratensiuni).

Regimurile de supratensiuni sunt de doua  feluri: 

· Regim de supracurentii de scurtcircuit

· Regim de supracurentii de sarcini

Aparate de protectie împotriva supracurentilor de scurtcircuit.

Sigurantele fuzibile 

Au ca element principal în constructia sa un fuzibil ,adica un fir sau o banda din metal . Siguranta se introduce în circuitul deprotejat astfel încât fuzibilul sa fie strabatut de curentul din circuit . Datoritasectiuni reduse , fuzibilul are o rezistenta electrica relativ mare : din acestmotiv , atunci când intensitatea curentului creste peste limitele admisibilefuzibilul se încalzeste puternic , atinge temperatura de topire , întrerupândcircuitul înainte ca în conductorul protejat temperatura sa depaseascatemperatura maxima admisibila .

Relee electromagnetice

Releele electrice sunt aparate care în momentul când primesc ocomanda electrica transmit mai departe o comanda tot electrica .Atunci cândintensitatea curentului si bobinele mecanismului atinge o anumita valoare ,echipajul mobil se roteste cu un anumit unghi . În acest moment se închiddoua contacte , unul fix, iar altul care se deplaseaza odata cu echipajul mobil.  Închiderea acestor contacte reprezinta comanda data de releu ,comanda primita constituita din atingerea sau depasirea valorii regulate aintensitatii curentului din bobine .

Descarcatoarele sa supratensiune

Cele mai utilizate aparate împotriva supratensiunilor în liniileelectrice aeriene LEA de tensiune medie 3,6 kV sunt descarcatoarele desupratensiune.

Echipamente de protectie

Va prezentam o serie de echipamente de protectie, folosite in instalatiile electrice. Echipa noastra, realizeaza uzinare si montaj, pentru tablouri electrice.Automatizari electrice!

Automatizari electrice

Efectuam automatizari electrice, pentru constructii civile si industriale!

Suntem o echipa specializata si atestata, care activeaza in domeniul instalatiilor electrice. Asiguram o gama variata de servicii pram, dar si instalatii electrice interioare si automatizari electrice.

Siguranta locuintei

Pentru siguranta locuintei dumneavostra, a bunurilor sau a vietii dumneavoastra sau a familiei dumneavoastra, nu ezitati sa programati o verificare a instalatiilor electrice si remedierea eventualelor defecte.

Siguranta angajatilor

Siguranta dumneavoastra sau a angajatilor dumneavoastra, este foarte importanta pentru noi! De aceea va oferim cele mai bune servicii de inspectie pram a instalatiilor electrice si asigurarea protectiei vietii sau a bunurilor.

Flesch-Reading-Ease-Score: -24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
Exit mobile version