Verificari PRAM
Electrician masuratori pram

Scopul nostrueste sa oferim servicii pram instalatii electrice, la cel mai inalt nivel calitativ!

Efectuam masuratori si verificari pentru prize de pamant si instalatii electrice si emitem pe loc buletin de incercare!

Bun venit la Verificari PRAM

Servicii pram la inaltime

Echipa verificari pram – ARC, va multumeste ca ne-ati vizitat si ca ne-ati dat posibilitatea sa ne prezentam. Suntem o companie romanesca, atestata ANRE, ce activeaza in domeniul instalatiilor electrice pentru constructii. Cu o experienta de peste cinci ani, venim in intampinarea dumneavoastra, cu su solutii practice pentru nevoile dumneavoastra. In decursul celor cinci ani, am reusit sa ne perfectionam si sa ne dotam cu echipamente de ultima generatie, astfel incat, sa oferim clientilor nostri, cele mai bune servicii de servicii pram si instalatii electrice.  

Bucuresti buletin PRAM

Electrician autorizat – Pitesti – Arges

Cu noi totul este mai simplu!

Bine ati venit la verificari pram!

Siguranta angajatilor tai sau a familiei tale, sunt principalele noastre obiective!

Contact

0729 790 640

Suna acum!
Zone acoperite
Prahova, Arges, Dambovita, Bucuresti, Ilfov, Buzau, Brasov, Pitesti, Ploiesti.
Certificate
Suntem atestati de catre Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei Electrice
Echipa ARC va multumeste ca  ne-ati vizitat si asteptam sa apelati la serviciile noastre!
Paul V.,
Director
Verificari pram prize de pamant

Masuratori si Verificari PRAM - Siguranta electrica!

Consultanta gratuita - verificari pram

Toti beneficiarii serviciilor noastre, beneficiaza de consultanta gratuita si solutii practice, astfel incat proiectul dumneavoastra, sa se realizeze in cele mai bune conditii. Efectuam evaluare la fata locului si va furnizam solutia optima, pentru proiectul dumneavoastra.

Zone acoperite:

Bucuresti, Ilfov, Pitesti, Arges, Mioveni, Ploiesti, Campina, Comarnic, Breaza, Prahova, Buzau, Brasov,Targoviste, Craiova, Slatina

Verificari pram prize de pamant

Serviciile noastre

Oferim o gama variata de servicii autorizate ANRE, proiectare si executie instalatii electrice pentru constructii civile si industriale, dar si de masuratori si verificari pram si mentenanta electrica. 

Verificari PRAM

Asiguram servicii de verificari pram prize de pamant si instalatii electrice Bucuresti.

Mentenanta electrica

Oferim servicii de mentenanta electrica preventiva si corectiva.

Proiectare

Proiectam instalatii electrice pentru constructii civile si industriale. Bucuresti

Instalatii electrice

Proiectare si executie instalatii electrice interioare pentru constructii.

Interventii electrice

Electrician autorizat ANRE intervine in cel mai scurt timp de la preluarea comenzii.

Teste PAT

Asiguram servicii de testare PAT, pentru echipamente electrice.

Masuratori si verificari pram

Pentru siguranta angajatilor, la locul de munca sau a familiei, nu ezitati sa programati verificarile PRAM, cu o societate atestata ANRE.  Cea mai importanta etapa, pe parcursul vietii unei instalatii electrice, este verificarea periodica. Prin verificari periodice, se pot evita accidentele prin electrocutare, cat si incendiile sau distrugerea bunurilor. Neglijarea poate fi fatala!

Ce este verificarea PRAM?

Reprezinta o serie de masuratori si verificari, ce se realizeaza pentru instalatiile electrice si de impamantare (prize de pamant). In urma pricesului de verificare, se certifica faptul ca instalatia electrica functioneaza in parametri normali, in conformitate cu normativele in vigoare. Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Buzau, Brasov, Craiova, Ilfov, Buzau.

De ce sunt importante?

Verificarile pram sunt importante, in primul rand, pentru securitatea si sanatatea in munca, dar si pentru prevenirea incendiilor datorate scurtcircuitelor care apar in instalatii electrice. Defectele din instalatiile electrice, pot aparea datorita imbatranirii sau uzurii cablurilor sau echipamentelor acestora in timpul functionarii.

Ce este buletinul / avizul PRAM?

Buletinul PRAM reprezinta rezultatul tuturor masuratorilor si verificarilor efectuate de catre un electrician autorizat ANRE, cu drept legal de a efectua, astfel de verificari. Buletinul PRAM cuprinde urmatoarele elemente: 1- Datele de identificare ale instalatiei supusa verificarii, 2- Datele de identificare ale beneficiarului, 3- Datele de identificare ele executantului (societate + electrician autorizat), 4- Rezultatele masuratorilor efectuate, 5- Tipul aparatului cu, care s-au efectuat verificarile, 6- Termenul de valabilitate al raportului.

Probabil, va intrebati, cine solicita avizul pRAM?

In conformitate cu legislatia in vigoare, cei care au dreptul sa solicite avizul, sunt cei de la ITM si IGSU.

About

Misiunea noastra este sa oferim cele mai bune servicii pram!

Divizia de executie, va sta la dispozitie, pregatita cu personal calificat si autorizat, dar si cu echipamente de ultima generatie, astfel incat sa va oferim cea mai buna experienta.

Electrician autorizat proiectare, executie si verificari pram instalatii electrice si prize de pamant in Pitesti, Bucuresti, Ilfov, Ploiesti, Buzau, Brasov, Targoviste.

Electrician autorizat bucuresti
Instalatii electrice sigure, pentru o viata buna!
Cifrele vorbesc!
Siguranta
Siguranta ta, este prioritatea noastra!
Clients
Projects
Interventii
Proiectare

De ce sa ne alegeti pe noi?

Experienta noastra ne-a ajutat sa mentinem un standard ridicat, prin dezvoltarea resursei umane dar si materiale. Avem cateva plusuri fata de concurentii nostri:

Verificari si masuratori pram
Timp rapid de raspuns, in urma lansarii cererii de oferta.
Servicii pram
Electrician autorizat ANRE Pitesti
Pram Ploiesti Pitesti
Preturi corecte.
Instalatii electrice Pitesti Arges
Electrician autorizat ANRE
Verificari pram Bucuresti
Calitatea serviciilor noastre
Verificari pram Pitesti Arges
Electrician autorizat ANRE Bucuresti

Proiecte recente

In ultimul an de zile, am oferit servicii de masuratori si verificari PRAM pentru instalatii electrice, mai multor clienti, cu renume din industria Romanesca. Ne bucuram ca aproape toti clientii nostri, doresc sa continue colaborarea cu noi si in viitor. Acest lucru, ne stimuleaza sa mentinem un standard ridicat de calitate a serviciilor pe care le oferim.

Zone acoperite:

Bucuresti, Otopeni, Pitesti, Arges, Mioveni, Ploiesti, Campina, Comarnic, Breaza, Prahova, Ilfov, Buzau, Busteni, Brasov,Brasov,

Verificari pram Bucuresti

Tipuri de Masuratori si verificari PRAM

Pentru prevenirea eventualelor accidente, cat si pentru o buna functionare a instalatiilor electrice, trebuiesc efectuate o serie de verificari si masuratori PRAM

O serie de masuratori sunt obligatorii, printre care:

  • Rezistenta la izolatie;
  • Impedanta bucla scurtcircuit;
  • Curentul de scurcircuit total;
  • Rezistenta de dispersie a prizelor de impamantare;
  • Benzile de impamantare si continuitatea acestora;
  • Inspectia instalatiilor, echipamentelor si dispozitivelor de protectie, inclusiv intrerupatoare cu protectie diferentiala etc.

Consecinte

Nerespectarea obligatiunii fata de reglementarile de securitate, conform art. 39 (9.f) din Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (legea 319/2006) se amendeaza cu pana la 10.000 de Lei. Electrician autorizat anre, sa efectueze masuratori si verificari pram in Ploiesti, Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Buzau, Brasov, Ilfov.

Preventia

De aceea, prevenirea este o atitudine pozitiva in fata pericolelor iminente care pot aparea, precum: accidente de electrocutare in timpul utilizarii, explorarii, intretinerii si reparatiilor pentru instalatiile si echipamentele electrice Pitesti. Electrician autorizat ANRE!!

Teste

Incercările care se fac în mod frecvent la o instalaţie de impamantare sunt: Incercări de continuitate a conductoarelor si măsurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant.

Valori normale, masurate

Maxim 4 ohmi pentru instalaţiile electrice de utilizare, maxim 1 ohm dacă instalţia de impamantare este comună atât pentru paratrăznet cât şi pentru instalaţia electrică de utilizare, maxim 10 ohmi pentru instalaţia de împământare a paratrăznetului.

Momentul testarii

Verificări iniţiale se realizeaza în timpul montării şi la finalizarea unei instalaţii noi. Verificările periodice au rolul de a determina dacă parametrii instalaţiei electrice supuse verificării sunt respectaţi şi confirmţi prin măsurători.
Pitesti Verificari
Bucursti Verificari instalatii electrice

Prizele de pamant

Teste si verificari

Verificari pram Bucuresti

Instalatii electrice - Electrician autorizat ANRE

dreptul de a executa verificari PRAM

Conform Normativului I7/2011 la cap. 8.1.1.1.2 se introduce pentru prima data noțiunea de persoană calificată și competentă în verificări „Verificarea inițială a instalațiilor electrice trebuie efectuată de o persoană calificată, competentă în verificări”, adica un electrician autorizat ANRE. Acesta poate veririfica tipuri de instalatii electrice, conform autorizatiei pe care o detine.

PRAM Pitesti-Arges

Electrician autorizat Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Brasov, Targoviste, Ilfov

Ce inseamna persoana calificata?

 Ce însemnă persoană calificată?
Prin persoană calificată se întelege acea persoană care are o pregătire și experiență corespunzătoare care îi permit să evite pericolele care pot apare datorită electricității. (SR EN 50110-1:2003 pct.3.2.3) totuși acest lucru nu este suficient, conform Ordinului ANRE 116/2016 (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pentru a putea efectua verificări electrice, personalul calificat trebuie să dobîndească și o atestare de ELECTRICIAN AUTORIZAT eliberată în urma susțineri unui examen de autorizare la ANRE. Gradele de autorizare pentru verificări electrice sunt: II-B, III-B sau IV-B.
– Ce însemnă persoană competentă?
La noi în țară acestă componentă este nou apărută, ea a fost asimilată din practica țărilor Europene, (SR HD 60364-6:2008, pct. 62.1.6); iar în ultima perioadă autoritățiile de control au început să pună accent pe acestă componentă a legii.a) Competența pentru verificările instalațiilor electrice este data de Atestarea ANRE – Electrician Autorizat gradele II-B, III-B sau IV-B.
b) Competența pentru utilizarea diverselor aparate și metode de măsură este data de producătorii aparatelor de măsură, prin susținerea unor training-uri urmate de un examen care să ateste competența personalului în utilizarea aparaturii și a metodelor concepute de producător. (aparatele cu care se execută măsurătorile trebue să fie corespunzătoare SR HD 61557:2009.

Verificari PRAM prize de impamantare si instalatii electrice in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Brasov, Slobozia, Craiova. Electrician autorizat ANRE.

Legislatie pRAM

NTE 116/2001 – Norma tehnica energetica privind incercarile si masuratorile la echipamente si instalatii electrice

Art.9. Dupa executarea probelor si a masuratorilor prevazute în norma si instructiuni, este necesara întocmirea buletinelor de verificare pentru fiecare proba sau grup de probe în parte, care sa confirme în mod expres respectarea sau nerespectarea valorilor de control stabilite prin acte normative din România (standarde, prescriptii etc.).

Art.10. Buletinele de încercari si masuratori vor contine, pentru fiecare proba în parte, concluzia stabilita de seful de lucrare, daca corespunde sau nu actelor normative în vigoare.

Art.11. Buletinele de încercari si masuratori trebuie sa fie clar formulate si cu precizari asupra tipului de aparate de masura folosite. Se recomanda ca masuratorile periodice sa fie repetate în aceleasi conditii si cu aceleasi tipuri de aparate. Buletinele vor contine orice informatii necesare pentru reproductibilitatea probelor în conditii tehnice si climatice necesare.

Art 20 Momentul efectuarii masurarii rezistentei de dispersie si a verificarii continuitatii legaturilor de ramificatie la instalatia de legare la pamânt

  • Punerea in functiune
  • Dupa modificari sau reparatii ale instalatiilor de legare la pamânt
  • Daca exista indicii cu privire la deteriorari în instalatia de legare la pamânt (descarcari în sol, deteriorari datorate STA, supratensiuni atmosferice etc)
  • Periodic, conform legislatiei
Masuratori si verificari instalatii electrice in Bucuresti – Ilfov, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Buzau, Craiova, Brasov.
Verificari si masuratori pram

Electrician Verificari prize de impamantare si instalatii electrice

HOTARÂRE de Guvern nr. 1146 din 30 august 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea în munca de catre lucratori a echipamentelor de munca.

Art 5

2)Pentru a garanta ca cerintele de securitate si de sanatate sunt respectate si orice deteriorari sunt depistate si remediate la timp, angajatorul este obligat sa ia masurile necesare pentru ca echipamentele de munca, care sunt supuse unor influente ce pot genera deteriorari susceptibile de a fi la originea unor situatii periculoase, sa faca obiectul: a)unor verificari periodice efectuate de persoane competente, în conformitate cu legislatia si/sau cu practicile nationale

3)Rezultatele verificarilor trebuie sa fie înregistrate si puse la dispozitie Inspectiei Muncii la solicitarea acesteia. Ele trebuie pastrate pe o perioada de timp corespunzatoare, de exemplu, în functie de recomandarile sau specificatiile producatorului.

Electrician Verificari PRAM Bucuresti, Ilfov, Ploiesti, Pitesti, Buzau, Brasov, Craiova, Galati, Constanta, Targoviste, Prahova, Arges, Dambovita, Otopeni, Calarasi, Tulcea.

 

Verificari PRAM Instalatii Electrice Bucuresti-Ploiesti-Pitesti-Targoviste-Buzau

Concluzii!!

Coroborând cele de mai sus se poate concluziona:
 Responsabilii pentru exploatarea si întreținerea instalațiilor electrice sunt obligați să efectueze prin
Societăți Autorizate ANRE verificările periodice ale instalațiilor electrice.
 Administratorii instalațiilor electrice nu sunt obligați să execute toate verificările și încercările
instalațiilor electrice cu o singură Societate;
 Ex.1 – Un magazin într-un centru comercial; chiriașul din magazin execută verificările în
interiorul magazinului iar administratorii complexului execută verificările generale pînă la
Tabloul de Distribuție al chiriașului.
 Ex.2 – O societate de producție are angajați electricieni (compartiment întreținere-reparații) care
execută mentenanța continua a instalațiilor (HR HD 60364-6:2008 pct. 62.2.2), în acest caz este
deajuns să execute doar diferența de verificări/încercări pentru evitarea accidentelor de natură
electrică cu firme autorizate în acest sens.

NOTĂ: acestea sunt doar exemple și nu sunt obligatorii

 În practică verificările minime acceptate sunt cele de măsurare a rezistenței de dispersie a prizei de
pământ, existența continuității nulului de protecție (legătura la pământ) și existența (după caz) a legături
de echipotențialitate suplimentară; aceste verificări/încercări trebuiesc executate de către o firmă terță
autorizată ANRE, finalizate cu emiterea unor rapoarte de verificare/încercare semnate de către una sau
mai multe persoane Calificate și Competente.
 Verificarea pram a existenței continuității nulului de protecție trebuie executată de la ultimul
aparat/consumator/priză până la centura de împământare.
 Verificarea pram a instalației de paratrăznet (dacă există).

Verificari pram prize de impamantare si instalatii electrice, in Bucuresti, Pitesti, Ilfov, Ploiesti, Targoviste, Buzau, Brasov, Arges, Prahova, Dambovita, Craiova.

Date de contact:

Address

Cu noi, totul este mai simplu!

Trebuie doar sa ne contactati, iar de acolo, ne ocupam noi.

Program Verificari Pram

Programul nostru saptamanal, este cel prezentat mai jos. Pentru urgente, ne puteti apela si in afara programului.

Luni – Vineri

error: Content is protected !!